1924/25

Inför den allsvenska seriepremiären var grönsvart väl rustat då man hade värvat sex man och föryngrat truppen. I premiären besegrade man sundets motsvarighet till mjölkmaskin, HIF och i andra matchen betvingades rivalerna från djurgårdsgatan, de blåvita feskebåtarna med 3-1. Med en ståtlig höstavlutning med 5-1 mot bajen, 6-0 mot Bois, 3-0 mot kamratkanariefåglarna och 2- 1 mot mössen från Solna gick man till vintervila som serieledare.

Till vårsäsongen hade grönsvart drabbats av den sorgliga förlusten av Konrad Hirsch. även målvakten Sigurd Mattiasson hade slutat. Arvid Liljedahl som hade dominerat målgörandet var även han tvungen att sluta på grund av knäproblem. Trots dessa avbräck lyckades makrillarna bärga hem den första allsvenska seriesegern. Striden stod mellan de tre allianslagen och GAIS lyckades genom att besegra övriga konkurrenter och spela stabilt mot rivalerna ta hem segern (man förlorade dock vårmatchen mot de blårandiga ärkenötterna och spelade endast oavgjort mot konfektionsförsäljarna från samhället örgryte). Framförallt var det kanske Manfred Johanssons stabila målvaktsspel som bidrog mest till den allsvenska viktorian.

Goa gaisare 1924/25

Arvid Liljedahl representerar de återkommande kortvariga hjältarna i makrillarnas historia. Dessa män som blir legendariska, inte på grund av lång och trogen tjänst, men av den anledningen att de figurerar en kort period och sedan försvinner efter en oftast gnistrande insats. Gjorde endast nio allsvenska matcher 1924/25, men lyckades producera sex mål på denna korta tjänstgöring.

Smeknamn att minnas

Manfred "Katten" Johnsson. en av de mest legendariska GAIS målvakterna. Fick uppleva nesan att bli utan allsvensk guldmedalj på grund av för få spelade matcher, endast nio stycken. Detta trots att han höll nollan i sju matcher och fyra minuter, vilket var ett rekord som skulle stå sig långt in på 70-talet. Han var dessutom en av Göteborgs bästa stavhoppare. 48 allsvenska matcher, två allsvenska guld för GAIS.